söndag 29 juli 2007

Loppis och annat nyinköpt

Nu är jag tillbaka med lite mer energi, men jag vet inte om jag hinner blogga så mycket mer innan hösten ändå. Här kommer i alla fall lite bilder på dagens loppisfynd och andra fynd jag gjort de senaste veckorna. Jag har planer på att visa lite nya balkongbilder imorgon, har planterat och fotat en hel del och är ju lite stolt så klart. :-)

Igår råkade jag åka till Ikea och hittade en förpackning med Arv vas och ljusstakar för endast 9 kr. Trevligt, för jag har sneglat på dem länge. Så här fint blev det med några blå aster i vasen.


Här är ljusstakarna. Ikväll ska jag tända ljusen och mysa med chips och dipp!


På Indiska hittade jag häromdagen det här fina smyckeskrinet. Jag har länge letat efter något gammaldags att ha på byrån i sovrummet. Ramen är ett loppisfynd som jag kom hem med för någon månad sen.


Närbild på smyckeskrinet. Naturligtvis måste jag nu bara ha de fina smyckena däri, resten får jag gömma...


Burk till pennorna på skrivbordet, också från Indiska.


Blå skål, eller rättare sagt skålar, för jag köpte två stycken på Indiska.


Den här skålen, Alva från Gustavsberg, var med i en loppislåda från svärmor som skulle till Gotland och säljas. Inte en chans sa jag, och när svärisarna var på besök i veckan serverade vi jordgubbar och hallon i den. Så vackert!


Äntligen är de mina! Jag har sen tidigare tre Rosenfälttallrikar (designade av Stig Lindberg) och sprang på de här kopparna på samma loppis för en månad sen. Då ville de ha 250 kr för dem, vilket de i och för sig är värda, men jag var dumsnål då. Eller inte så dum skulle det visa sig idag, för kopparna var där igen och när jag frågade efter priset så ville de ha 180 kr för de fyra kopparna. Jag slog till direkt!


Det här är egentligen en grunka man ska ha upp och ner i en ljusstake med ett ljus i. Fy så fult! Jag ska ha den som "odlingsklocka" för en keramikros på ett vackert fat. Den blev min för en tia.


Den här lampskärmen i linne fick jag för en tjuga. Den ska hänga i taket i hallen eller sovrummet, måste fundera lite...


Handmålad brödkorg som blev min för en tjuga. Jag är helt kär i de vackra styvmorsviolerna som någon har målat dit 1982.


Ha en skön söndagskväll! Jag ska nu sätta mig och äta indisk mat som farmor har köpt åt mig och sen blir det en slapp kväll i soffan.

2 kommentarer:

Stina sa...

Det var väldans mycket fint. Kram

Lotta sa...

Oj vad mycket fint du fyndat! Det där med bakluckeloppis skulle jag vilja testa. Tror dock inte vi har nått sånt här nere, inte vad jag vet i alla fall.

Ha en mysig kväll med god mat, och sen mys med de nya ljusstakarna tända och chips och dip!

Kram
Lotta