måndag 19 februari 2007

Gammalt porslin


Gammalt porslin är en passion för mig och jag kan stå och rota på auktioner, loppisar och second hand hur länge som helst och leta stämplar undertill. Ofta nöjer jag mig med att konstatera att jag faktiskt vet vad jag såg men jag släpar inte hem så mycket. Nu har vetgirigheten tagit över och jag känner att jag vill lära mig mer, och dessutom kunna slå upp för att se när porslinet tillverkades osv.
Jag har lånat en bok på biblioteket av Jane Fredlund som heter Gammalt Porslin och jag vill verkligen äga den här boken! Den går dock inte att få tag på hos de vanliga bokhandlarna och det är så himla tråkigt. Får hoppas att jag kan hitta den på något annat sätt, men boken är bara ett par år gammal så jag har inte något direkt hopp om att hitta den på ett antikvariat. Sitter och antecknar i mina pluggpauser så jag ska komma ihåg vad alla vackra serviser heter och var de kommer ifrån, men man vill ju ha boken med färgbilder att bläddra i.
Jag lånade även hem ett par andra böcker som verkar lovande, och en av dem måste jag surfa runt efter imorgon. Antikt lexikon - varför har jag inget sånt?!

2 kommentarer:

n o r d i n g å r d e n sa...

...Mmm, håller med dig, det är ngt "magiskt" över gammalt porslin, jag har hur mycket som helst och jag älskar att byta och ha olika till olika dukningar osv beronde på vad man ska äta och vilka man ska bjuda... små kärl, skålar mm, jag kollar också efter sådant på loppis, auktioner, myrorna mm, min tallrikshylla bågnar!
Boken såg verkligen inbjudande ut!

Jag glömde skriva sist att den där vita rottingfåtöljen Agen är härlig, jag har en sådan ute på altanen och just det bordet letade jag sommaren för knappt två år sen, för att ngn tidning hade gjort reklam för det men tidningar är ju ofta före sin tid och då hade inte Ikea fått hem det, men jag överväger starkt att köpa ett, det är så ljuvt och romatiskt...// Mari.

Anonym sa...

Älskar oxå gammalt porslin! Söker efter en viss sort just nu, fyller på en servis jag ärvt av min mormor.
Vilken fin sida du har! Hittade dig hos jennyshemochharmoni! :)